https://www.classicracedivision.be/

Clubevenementen 2020:

Excelsior Kampioenenviering 2020

Op 15 februari 2020 was Nationale Autoclub Excelsior te gast bij Nissan Beerens, voor de huldiging van haar kampioenen.   


Sam Dejonghe schreef dit jaar het clubkampioenschap op zijn naam voor Gilles Magnus en Tim Joosen! Proficat!


Foto's van deze gezellige avond kan u terugvinden in onze fotogalerij!

Clubevenementen 2019:

Na dagen van harde regen verwelkomde een mieserige zondagochtend de deelnemers van de Excelsior Winter Tour 2019 op 8 december te Inkart. 


Na een stevig ontbijt en korte briefing, werden de deelnemers bij de start meteen onderworpen aan een speciale proef op de slip piste van Inkart/Jesco. De grote vedetten waren meteen bij de pinken!


Intussen had ook het zonnetje zich aangemeld terwijl de karavaan van Inkart te Puurs richting de eerste tussenstop bij Canapé te Tombeek aan de zuidrand van Brussel trok. Onderweg kregen de deelnemers een stevige eerste RT voorgeschoteld en reeds enkele hints voor wat een onuitgegeven prachtig parcours zou worden.


Na een kleine verbinding om de lunch even te laten verteren trok parcours uitzetter Georges Van Oosten meteen alle registers open, en toverde een mix van lange, prachtige maar verraderlijke kasseistroken uit de hoed, afgewisseld met verlaten landelijke wegen en diverse hoogteverschillen. Van Tombeek ging het via Château du Lac (Kasteel van Genval), en het hellend vlak van Ronquière, richting eindbestemming bij Deldiche in Ternat. De regen van de afgelopen dagen maakte het decor er enkel mooier op! 


Nadat de deelnemers onderweg nog een tweede RT te verduren hadden gekregen, stond er als kers op de taart nog een klimaat correct georiënteerde finale proef op het menu: een slalom met de elektrische Biro. Greta zal ons dankbaar zijn!?


Met de top 10 gescheiden op amper tien strafpunten van elkaar, bleek het andermaal een spannende editie en diende de toepassing van de coëfficiënten per bouwjaar het verschil te maken. 


Vader en zoon Eric en Dominic Van Peer wonnen in hun Opel Kadett GTE uiteindelijk, met slechts 1.13 strafpunten minder dan vader en zoon Dirk en Kristof Vermant in hun Mazda MX5. Geerinkx-Opdebeek werden in hun BMW 2002 derde met amper 6 strafpunten meer.

De algemene uitslag vindt u hier!

 

De foto's van de Excelsior Winter Tour 2019 kan u terugvinden in onze fotogalerij

  

Wij danken alle deelnemers, medewerkers en sponsors voor deze fantastisch editie!


Van Peer / Van Peer

Vermant / Vermant

Geerinckx / Opdebeek

Clubevenementen 2018:

Excelsior Autumn Drive 2018

Een koude herfstdag, licht besneeuwde of bemodderde regen en af en toe een magische mistbank doorheen de boswegen vormden het decor voor een prachtige Excelsior Autumn Drive 2018.

 

Vanuit Classic Race Division te Malle vertrokken deelnemers met een slalomproef en eerste RT, richting Nederlandse grens. Vervolgens stond er bij onze Noorderburen, na een korte stop voor koffie en gebak, de tweede RT op het programma. Opnieuw op Belgische bodem werd als laatste speciale proef de balkbehendigheid van de deelnemers getest, en werd de dag moe maar zeer voldaan beeïndigd bij De Riddershoeve te Schoten.

 

Het beloofde een zeer spannende editie te worden met de top 7 bij de Classics binnen de 10 strafpunten van elkaar, en de top 3 binnen 1,5 punt van elkaar!

 

De overwinning bij de Classics ging, na een reeks poulidor titels de afgelopen jaren,  eindelijk naar Patrick Van Remoortel & Eddy Nys in hun Apal! Winnaar van de afgelopen 2 edities, Eric Van Peer, werd samen met Peter Philips tweede op slechts 0,14 punten! De derde podiumplaats was weggelegd voor de equipe Rom/Vanden Kiekboom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de GTs ging de overwinning naar Debby Daems en woestijnvos Serge Bruynkens in een prachtige Ferrari 458, voor Eddy Leemans en Nicky Van der Veken, en vader en zoon Dirk en Kristof Vermant!

 

 De algemene uitslag vindt u hier!

 

De foto's van de Excelsior Autumn Rally 2018 kan u terugvinden in onze fotogalerij

 

 

Wij danken alle deelnemers, medewerkers en sponsors voor deze fantastisch editie!

Van Remoortel / Nys

Van Peer / Philips

Rom / Vanden Kiekboom

Excelsior Winter Drive 2018

Onder een fris maar prachtig zonnetje ging op 25 februari de eerste Excelsior Winter Drive van start.

 

Vanuit De Beukenhaag trokken de deelnemers voor dik 100km uitdagende rallywegen, regelmatigheidsproef en slalomproef richting Koetshuis te Halle!

 

De overwinning van de Excelsior Winter Drive 2018 ging naar Vader Eric en Zoon Dominic Van Peer (Opel Kadett GTE), voor Eric Kurris & Peter Philips. (Porsche 911 Targa) en Petro Ludwich & Serge Bruynkens (Alfa Romeo GTV).

 

Excelsior dankt alle deelnemers, medewerkers en sponsors voor deze prachtige dag!

 

U kan de foto's van de Excelsior Winter Drive 2018 terugvinden in onze fotogalerij!

 

PS. Aan zij die helaas de start dienden geweigerd te worden, graag tijdig inschrijven volgende keer ;-).

 

Excelsior Kampioenenviering 2018

Op 26 januari 2018 was Nationale Autoclub Excelsior te gast bij Jaguar Garage De Ridder, voor de huldiging  van haar kampioenen.  Grote belofte Gilles Magnus mocht het clubkampioenschap 2017 voor het eerst op zijn naam schrijven, gevolgd door (andermaal poulidor) Luc De Cock en Tim Joosen!

 

Erevoorzitter Mike "Slip" Van Hooydonk werd gepast geëerd met de Excelsior  Lifetime Achiement Award!

 

Foto's van deze gezellige avond kan u terugvinden in onze fotogalerij!

Clubevenementen 2017

Na een spannende en mooie  namiddag ging de overwinning uiteindelijk naar vader en zoon Eric en Dominic Van Peer, voor Patrick Van Remoortel en Eddie Nys.  Marc Heirwegh en  Paula Renders werden  verdienstelijk derde.

 

U kan de foto's van de Excelsior Sunday Drive 2017 terugvinden in onze fotogalerij!

Excelsior Kampioenenviering 2017

Tijdens een gezellige avond vol anekdotes  eerde Nationale Autoclub Excelsior, ditmaal te gast bij Porsche Centre Antwerpen, op 10 februari zijn  clubkampioenen van 2016:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Autosport.be was aanwezig en leverde volgend persbericht 

 

Alle overige foto's kan u terugvinden in onze fotogalerij

1e plaats Clubkampioenschap : Sam  Dejonghe

 

2e plaats Clubkampioenschap :  Luc  De Cock

3e plaats Clubkampioenschap : Tim Joosen

 

 

Trofee Philippe Verellen : Gilles Magnus

Lifetime Achievement Award: Dirk Vermeersch

Nationale Autoclub Excelsior 2020 - Beperking van aansprakelijkheid

Onze evenementen kwamen tot stand in samenwerking met: